Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

one piece with greek subs episode 1 part 1

liga logia gia thn seira....
Το One Piece είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα shōnen μάνγκα παγκοσμίως, δημιουργός του οποίου είναι ο Eiichiro Oda, που αργότερα μεταφέρθηκε στην τηλεόραση υπό την μορφή άνιμε.

Υπόθεση

Η σειρά One Piece λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο διανύει μια "μεγάλη εποχή πειρατών". Αυτό συμβαίνει διότι ο επονομαζόμενος "Βασιλιάς των Πειρατών", Gol D. Roger, συνελήφθη και εκτελέστηκε πριν μερικά χρόνια και άφησε τον αμύθητο θησαυρό του, ονόματι One Piece (εξ' ου και το όνομα της ιστορίας) στο τελευταίο νησί του μεγαλύτερου ωκεανού του κόσμου, την "Μεγάλη γραμμή". Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο Monkey D. Luffy ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του, αναζητά το θησαυρό αυτό μέσα από πολλές περιπέτειες.
Η σειρά χαρακτηρίζεται από έντονη δράση, εντυπωσιακές μάχες, χιούμορ και δράμα.

Παραγωγή

Μάνγκα

Το μάνγκα One Piece ξεκίνησε με την μορφή τριών κεφαλαίων με το όνομα Romance Dawn, τα οποία το ένα αποτελούσε βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου, με το τελευταίο να αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο του One Piece. Τα δύο πρώτα από αυτά εκδόθηκαν το 1996, ενώ η τελική τρίτη έκδοση, που σηματοδοτεί και την έναρξη της σειράς One Piece, τον Αύγουστο του 1997. Αργότερα, το ίδιο όνομα δόθηκε και στον πρώτο τόμο κεφαλαίων (tankōbon) της σειράς. Τον Δεκέμβριο του 1997 ξεκίνησε και η παραγωγή του με την μορφή tankōbon.
Η σειρά μάνγκα εκδίδεται από την Ιαπωνική εκδοτική εταιρεία Shueisha, ενώ τα κεφάλαια συμπεριλαμβάνονται στην εβδομαδιαία ανθολογία μάνγκα της εταιρείας, Weekly Shōnen Jump, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει και τα επίσης δημοφιλής μάνγκαBleach και Naruto. Ο Oda αρχικά είχε προγραμματίσει η έκδοση της σειράς να ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα 5 ετών, αλλά αυτό το σχέδιο ανατράπηκε στη συνέχεια..[1]
Το One Piece είναι το πιο επιτυχημένο, σε αριθμό πωλήσεων, μάνγκα στην ιστορία του Weekly Shōnen Jump στην Ιαπωνία[2], ενώ συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της δημοφιλίας του περιοδικού.[3] Ο 57η έκδοση tankōbon κρατά το ρεκόρ σχετικών ανατυπώσεων στην Ιαπωνία, με 3 εκατομμύρια αντίτυπα να τυπώνονται την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του (Μάρτιος 2010), σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε η προηγούμενη έκδοση του ίδιου μάνγκα[4], αλλά και το γενικότερο ρεκόρ για όλα τα βιβλία, που κρατούσε η έκδοση του πέμπτου βιβλίου της σειράς Χάρι Πόττερ. Κατέχει επίσης το ρεκόρ πωλήσεων για σειρά μάνγκα στην Ιαπωνία με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις[5][6][7], ενώ είναι επίσης και το μάνγκα που είχε ξεπεράσει γρηγορότερα τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις.[8]

Άνιμε

Η σειρά μεταφέρθηκε στην τηλεόραση τον Οκτώβριο του 1999, από την Toei Animation για το Ιαπωνικό κανάλι Fuji TV. Από τότε έχουν παραχθεί περισσότερα από 400 επεισόδια, ενώ έχει προβληθεί σε διάφορες χώρες σε όλον τον κόσμο. Το σενάριο είναι κοινό σε manga και anime, αλλά στο anime έχουν αφαιρεθεί κάποιες πληροφορίες που δίνονταν από το manga, ενώ έχουν προστεθεί fillers.
Η σειρά προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel υπό την ονομασία "Ντρέικ, το Κυνήγι του Θησαυρού", αλλά η προβολή διακόπηκε μετά από 105 επεισόδια καθώς το Ε.Σ.Ρ. αποφάσισε[9] πως η σειρά περιείχε "σκηνές βίας" ακατάλληλες για το ανήλικο κοινό. Η πρώτη Ελληνική προβολή έγινε στις 14 Απριλίου 2002 στο κανάλι Alter.

Χαρακτήρες της σειράς

[Επεξεργασία]Κεντρικοί χαρακτήρες

Οι κεντρικοί χαρακτήρες της ιστορίας είναι το πλήρωμα των επονομαζόμενων Straw-Hat Pirates. Αποτελούνται αυτή τη στιγμή από τα εξής 9 μέλη (κατά τη σειρά με την οποία έγιναν μέλη του πληρώματος):

[Επεξεργασία]Σύμμαχοι των Straw-Hat Pirates

[Επεξεργασία]Αντίπαλοι των Straw-Hat Pirates


One Piece
ΕίδοςShōnen,Δράση, Περιπέτεια, Κωμωδία, Δράμα
Manga One Piece
ΣχεδιαστήςEiichiro Oda
ΕκδότηςShueisha
Δημοσιεύεται στοShōnen Jump
Έκδοση4 Αυγούστου 1997 – Συνεχίζεται
Αριθμός Κεφαλαίων627 Κεφάλαια
Anime One Piece
ΣκηνοθέτηςKonosuke Uda
Munehisa Sakai
ΣτούντιοToei Animation
Τηλ. ΔίκτυοFuji TV
Μετάδοση26 Ιουλίου 1998 – Συνεχίζεται
Αριθμός ΕπεισοδίωνΙαπωνικά: 512 Επεισόδια
Ελληνικά: 105 Επεισόδια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου